Valfresco

Valamar je vodeći brand u turizmu u Hrvatskoj. Prilikom želje da upotpune ponudu i zadovoljstvo svojih gostiju primijetili su problem nedostupnosti dućana s namjernicama u kampovima. Pomoć pri rješavanju uočenog nedostatka zatražili su kod nas u Zambelli design-u. Kako bi doprinijeli podizanju kvalitete u kampovima pristupili smo rješavanju problema upravo kroz stvaranje novog verbalno i vizualno prepoznatljivog branda. Ideja da povežemo povijest Istre, auktoktonost i gastronomiju nije slučajna. Snažna povijesna veza Italije s Istrom i danas se isprepleće u svakodnevici Istrijana. Uzevši u obzir sve komponente izvornog područja Istre i svega što Istra nudi rađa se novi identitet branda imenom Valfresco.

Prepoznatljivo ime, stapa riječi val – kao asocijaciju na obalu i more u Istri te posuđenicu talijanske riječi fresco – što znači svježe. Dizajner se u odabiru boja logotipa, poigrao varijacijama zelene boje baš poput pejzažnih brežuljaka na kojim se Istra smjestila. Oblik logotipa uzdiže se poput vala dok u cijelosti sama ikona podsjeća na košaricu iz dućana u koju bi poželjeli staviti svježe kupljene namjernice. Istovremeno u pozadini ikone logotipa uzdiže se brežuljak na horizontu bogate istarske prirode.

Prateći trendove Valfresco se istaknuo svojim odgovorom na trenutne izazove tržišne situacije. Ovaj korak rezultira boljom osobnošću branda, nadopunjuje iskustvo korisnika Valamar Campinga bogatom dnevnom ponudom na jednom mjestu i boljim osjećajem dobrodošlice.

Područje rada:

Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija branda