Pockets

Kada su burgeri u pitanju, čini se da je svijet restorana brze usluge (QSR) vidio sve što se ima vidjeti. Od burgera upitnog porijekla, koji ostaju “svježi” 12 mjeseci ispod staklenog zvona, do kulinarskih remek-djela spravljenih od organskog mesa i gurmanskih umaka. I kako se onda probiti na ovom visoko-konkurentnom tržištu? Uostalom, može li burger uopće biti ‘bolji’?

Začudo, može! Naši su klijenti na izazove bučnog QSR tržišta odgovorili iskrenošću i jednostavnošću, nudeći ‘smash burgere’ čija je pripreme izrazito jednostavna i brza. Sastojci su također jednostavni i kvalitetni, usluga profesionalna, a prostor u kojem se servira hrana zrači pozitivnom energijom, urednošću i čistoćom. Samo sjajni burgeri, lako dostupni u vašem susjedstvu. I to je to. Jednostavno. Iskreno. Čisto. I jednako ukusno, baš svaki put!

Upravo je to bila ideja vodilja novog projekta, s kojim nam je grupa iskusnih QSR poduzetnika pristupila te zatražila da kreiramo njihov novi brend. Tražili su da se projektu pristupi u stilu ‘vraćanje osnovama’, što je za nas bio uzbudljiv početak.

Identitet novog brenda morao je biti ultra jednostavan, pa smo kao inspiraciju upotrijebili jasne motive: okrugli oblik hamburgera, retro papirnati šešir i smiješak zadovoljnog osoblja. Rezultat je bila ikona koja izgleda kao sretni emoji koji uživa u izvrsnom obroku i izaziva pozitivne osjećaje o hrani koja se poslužuje u ovom lokalu.

Iskoristili smo snažan kontrast jarko crvene i snježnobijele, što je kombinacija koja dokazano privlači najviše pažnje u javnom prostoru.

A budući da je sve trebalo biti super praktično, osmislili smo i papirnatu ambalažu koja osigurava iskustvo jela „bez nereda“. Koristili smo papirnate “džepove” (eng. pockets) kako bismo osigurali da sadržaj hamburgera ne kapa posvuda.

Pockets. Hmm… Zvuči jednostavno, osobno i simpatično. Onda nam je sinulo – ovo je savršeno novo ime branda! Nazivu smo nalijepili samo kratki dodatak ‘burgers’, što aludira na kategoriju proizvoda.

Font je izrađen u estetici retro-Americane, inače omiljene među pripadnicima Generacije Z i inspirirane tradicionalnom američkom zalogajnicom, koja poslužuje odlične i jednostavne burgere. Na kraju smo sve skupa upakirali lako pamtljivim sloganom: Naš okus, vaš osmijeh. Jednostavno.

Popratni elementi branda uključuju crvene i bijele kvadrate s dodatkom srebrne teksture zgužvanog papira. Ikona i ime branda, kao i drugi sitni detalji, dizajnirani su kao popularne digitalne naljepnice, savršene za ukrašavanje objava za društvene medije.

A sad nas ispričajte; idemo nešto pregristi u naš novi omiljeni burger lokal, odmah tu iza ugla. Veseli nas jednog dana vidjeti Pockets i u vašem gradu!

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija