Panissimo

U današnje vrijeme, kada je beskontaktna prodaja postala svojevrsni novi standard tvrtka Reginex, istarski lider kada su u pitanju pekarski proizvodi ponudila je jedno sasvim novo iskustvo kupnje kruha: samoposlužne prodajne aparate za kruh Panissimo – automate koji su uvijek puni svježim pekarskim proizvodima, dostupni 24 sata na dan.

Panissimo brand nadahnut je snažnom povijesnom vezom Istre i Italije. Ime branda – Panissimo, jedinstveno je i u svom korijenu ima talijansku riječ “pane”, što u prijevodu znači kruh. Nastavak -issimo, superlativ u talijanskom jeziku koristi se kako bi se označilo da nešto ima najbolju kvalitetu. Tako je stvorena riječ Panissimo, novi naziv mladog istarskoga branda.

Kako bi se dočarala nova vrsta distribucije kruha i njegova stalna dostupnost stvorili smo jedinstvenu kategoriju proizvoda. “24/7 Bread Stations” savršeno ocrtava Panissimo aparate: to su stanice za kruh, „otvorene” 24 sata dnevno.

Vizualni identitet, logotip branda Panissimo crtan je oko siluete kruha kako bi se stvorila poveznica sa osnovnim Panissimo proizvodom. Kod crtanja tog oblika nije se crtao bilo koji kruh, već onaj po kojim je Reginex, matična kuća Panissimo branda najpoznatiji: kruh iz kalupa.

Kupnja kruha na Panissimo samoposlužnim aparatima, vrlo je jednostavna i user-friendly. Takav je trebao biti i Panissimo brand, njegov vizualni i verbalni identitet te design aparata. Istom filozofijom smo se služili prilikom osmišljavanja slogana: I BRZO, I BLIZU.

Snažan kontrast između osnovnih boja branda, crne i žute koja je nadahnuta bojom kruha doprinosi boljoj vidljivosti aparata u prostoru te u kombinaciji s upečatljivom tipografijom čini ovaj brand pamtljivim i jedinstvenim.

Panissimo brand spaja tradiciju u obliku autohtonog proizvoda i pouzdane usluge s inovacijom moderne tehnologije, koja radi za tebe i pojednostavljuje ti život, jer ima kruh koji tražiš u bilo koje doba dana i noći.  On je stroj s elementima ljudskosti, grijan toplo pečenim kruhom i željom da spaja ljude, jer vjeruje da zajednički, mali trenuci čine život ljepšim i vedrijim.

Cijeli proces Panissimo branda opisali smo i u studiji slučaja.

Područje rada:

Strategija branda
Vizualni identitet branda
Verbalni identitet branda
Implementacija