OWN SOLUTIONS

Own.Solutions je nova tvrtka s irskom i riječkom adresom, koja je nastala kao nasljednik europskog ogranka korporacije Afterpay Touch Group, a koja nudi platformu za razvoj proizvoda i usluga s područja financijskog softwera, instaliranog na desecima tisuća „kvartovskih“ trgovina i kioska.

Plan tvrtke je razviti cijelo digitalno tržište koje bi premostilo jaz između potrošača u fizičkom svijetu i subjekata digitalne ekonomije, kroz spajanje njihovih 20.000 trgovina po cijeloj Europi sa više od 50 partnerskih IT tvrtki koje pružaju e-usluge.

U svakom slučaju, „na prvu“ vrlo složen koncept, koji je trebalo pretočiti u jednostavan i jasan vizualni identitet mlade tvrtke u nastajanju, koja ulazi na vrlo zagušen prostor financijskih tehnologija u kojima nije lako iskočiti iz mase.

Ono što je bilo bitno iskomunicirati prema tim potencijalnim kupcima je očekivano brand iskustvo prema kojem će oni dobiti sigurne, jednostavne i lako „protočne“ novčane transakcije, koje će na jednostavan način omogućiti trošenje fizičkog novca u digitalnom svijetu – i obrnuto.

Kako bismo što uspješnije doprijeli do same srži tvrtke, za Own.Solutions je izrađena brand strategija, odnosno kompletna platforma za svu buduću komunikaciju. Definirali smo ciljnu skupinu, poziciju branda i brand glas i jezik, odredili slogan tvrtke, te joj dodali dublji značaj kroz definiciju brand iskustva i brand osobnosti.

Iz simbolike točke, koja je sadržana u nazivu tvrtke, izvedeni su oblici kruga i luka, koji simbolizira most i povezivanje digitalnog i stvarnog svijeta. Također, luk i točka se izmjenjuju u gustoj strukturi koja aludira na digitalni, binarni sustav, a koja će se koristiti kao pozadina ili tekstura za različite komunikacijske materijale.

Odabrane boje odskaču od tipičnih plavih i sivih tonova iz svijeta financija, a radi se svježe zelenoj, koja simbolizira nove ideje i mudroj ljubičastoj, koja „prizemljuje“ cijeli identitet.

Vizual je trebalo podcrtati i u odabranom jeziku i stilu branda, koji je identificiran kao prijateljski i opušten, ali u isto vrijeme profesionalan i obrazovan. Iz jezika i stila je bilo bitno da se osjeća pouzdanost, odnosno ocrta partnera na kojeg se može računati te pametnog profesionalca koji se ne boji isprobati nove koncepte.

Rezultat brandinga za Own.Solutions bio je stvaranje uspješnog identiteta koji značajno odskače od hladne i pomalo uštogljene konkurencije po svojoj svježini i modernom ruhu.

Logotip i implementacija branda kroz korporativne materijale, interne dokumente, prezentacije za investitore, te internetsku stranicu, osigurava željeni osjećaj pristupačne tehnologije koja poziva i pobuđuje znatiželju, a što je i bio temeljni cilj Own.Solutions platforme i cijelog ekosistema kojeg gradi.

Područje rada

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija