OSH Moments

Kako osvježiti brand tvrtke koja prodaje donje rublje na konzervativnom tržištu? Upravo je to bio naš glavni izazov kada se Osh Moments obratio našem studiju tražeći svježi design, novim identitet i novu poziciju na tržištu. Osh Moments je online platforma za donje rublje, komplete za spavanje i kućnu odjeću, usmjerena na rastuće tržište žena Perzijskog zaljeva koje pri tom očekuju suptilno iskustvo kupnje.

Kako bismo bolje razumjeli potrebe tržišta i želje klijenata, izradili smo kompletnu brand strategiju, obzirom da taj proces duboko zaranja u modele ponašanje kupaca. Na primjer, naučili smo da lijepo donje rublje spada u predmete žudnje za milijune arapskih žena. Ipak, one žele da to iskustvo kupnje ostane potpuno privatno, zbog čega su internet trgovine stoga savršeno rješenje za njih.

Kada je grupa poduzetnika iz Kuvajta preuzela digitalnu platformu tada već poznatu pod imenom Osh Moments, ova je online trgovina bila marketinški pozicionirana na vrlo tradicionalan način. Novi vlasnici željeli su zadržati neke tradicionalne elemente koji poštuju bliskoistočne kulturne norme. Međutim, željeli su i svjež pristup novom designu, uvodeći malo senzualnije karakteristike koji će privući mlađe žene.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija

Oblik tajne

Prethodni vizualni identitet internetske trgovine Osh Moments koristio je ilustraciju s prstom na usnama, uključujući naziv branda. Klijent je želio zadržati taj simbol tajnosti, ali uz nešto moderniji izgled i opći dojam.

Osvježili smo ikonu koja prikazuje napućene usne prekrivene prstom novim bojama i jasnijom ilustracijom bez upotrebe slova. Osim toga, željeli smo osigurati da poruka bude čista, a vizual brenda čišći i upečatljiviji. Da bismo to postigli, rasporedili smo elemente prethodnog logotipa i ikone u tri različita oblika:

Boja strasti

Pastelne i bež tonove zamijenila je strastvena crvena. Uravnotežili smo je nježno ružičastim nijansama koje simboliziraju žensku čednost.

Senzualni uzorci

Nove teksture i uzorci branda koji podržavaju vizualni i verbalni identitet preko različitih dodirnih točaka kupaca koriste mnogo svile, satena i baršuna. Lako je pogoditi zašto, jer oni predstavljaju tipične materijale od koji se proizvodi fino donje rublje te koji aludiraju senzualnost.

‘Unboxing’

Uz spomenute teksture koje prate vizualni identitet branda, kreirali smo i jedinstveni design za pakiranje proizvoda kako bismo osigurali da ‘unboxing’ iskustvo (otvaranje kutije odnosno paketa) odgovara očekivanjima današnjih digitalnih kupaca. Željeli smo stvoriti nezaboravno iskustvo i onaj ‘A-ha!’ trenutak koji brandu pomaže izgraditi lojalnost kupaca. U tu smo svrhu designirali atraktivne kutije, vrpce i papir.

Digitalno brandiranje

Implementacija novog brenda na Instagramu odmah je privukla nove pratitelje i kupce. Kako je ovaj kanal društvenih medija fokusiran na vizualnu dio, trudili smo se stvoriti dosljedan izgled i dojam. To smo postigli zadržavanjem u okviru iste palete boja te korištenjem komplementarnih elementa vektorske umjetnosti i foto materijala. Više o digitalnom brendingu saznaj na linku.