Neoderm

Čovjek pokušava zaustaviti vrijeme i zadržati mladolik izgled od pamtivijeka. U Neodermu, međutim, vjeruju da ljepota s godinama može rasti te da se procesi starenja kože mogu preusmjeriti. Nakon više od 20 godina iskustva u kozmetičkoj industriji, inozemnih edukacija te kreiranja jedinstvene usluge na tržištu, vlasnica Štefica Švaganović Steffie, znala je da sve to treba jasno iskomunicirati u svojoj marketinškoj poruci. Dotadašnji Neodermov vizualni i verbalni identitet nisu mogli uspješno prenijeti njen inovativni pristup i obraćanje dijelu tržišta koje cijeni neinvazivne, holističke i maksimalno prirodne metode pomlađivanja i mršavljenja. Osim toga, njezine napredne metode pažljivo su kreirane kao autorski tretmani i protokoli koji spajaju istok i zapad, te snagu biljaka i moć tehnologije. Upravo sve to njezini klijenti prepoznaju i preporučuju, pa je novi brand trebao reflektirati i taj osobni pečat u radu.

Neoderm je trebao korjeniti rebranding i posve novi identitet usklađen s razinom usluge koja se godinama gradila i usavršavala. Naš je cilj bio povezati novi izgled i marketinšku poruku branda sa:

  • vlasnicom i njezinim individualnom pristupu klijentima,
  • ‘pro-aging’ filozofijom tvrtke koja na starenje gleda kao na privilegiju koju treba pažljivo usmjeriti
  • visoko-učinkovitim rezultatima koje Neoderm postiže bez zahvata iz domene estetske kirurgije i po kojima je poznat

Zadatak, nimalo lagan, bio je kroz branding izreći jedno društveno manje popularno mišljenje, te ga prikazati u punom sjaju i veličini, fokusirajući se na trajne vrijednosti i eleganciju.

Krenuli smo od istraživanja drevnih simbola pravih vrijednosti, odmjerenosti i životne mudrosti, koji smo pronašli u elementu ginka, kao najdugovječnije bilje koja asocira na mudrost i snagu prirode.

Kako bi ispričali priču o ciklusu života i starenja kože, koji se u Neodermu preokreće na način da se koži vraća mladenački sjaj, upotrijebili smo simbol kružnice u kojoj se vrte listovi ginka: od manjeg (simbol mladosti) do većeg (simbol zrelosti).

Boje koje se prelijevaju od pastelno ružičaste do smeđe-roza odabrane su kako bi se stopile s bojom kože koja je fokus Neodermovog poslovanja, dok je dodatak toplo sive unio element zrelosti i ozbiljnosti. Profinjeni zlatni detalji korišteni su obzirom da je brand pozicioniran kao luksuzno iskustvo i visoko-učinkovita usluga.

Nadopuna glavnom vizualnom identitetu su različite teksture za korištenje na različitim promotivnim materijalima i pri uređenju prostora, a koje podsjećaju na svilu, što aludira na glatku i njegovanu kožu.

Verbalni identitet je zadržao prepoznatljivo ime, Neoderm by Steffie. Za klijenta smo pak osmislili novi slogan koji glasi:

Renesansa ljepote (The Renaissance of Beauty)

Pojam renesanse je upotrjebljen kao asocijacija na pomlađivanje kože, ali i na novo poimanje ljepote i stav da zrelost donosi istinsku ljepotu osobe.

Novi elementi vizualnog i verbalnog identiteta koje smo izradili za Neoderm potpuno su uskladili ciljnu publiku uslugama salona, fokusirajući se na eleganciju i mudrost ‘pro-aging’ filozofije. Sofisticirani vizualni i verbalni identitet pomaže Neodermu da se istakne na tržištu, reflektira specifičan pristup koji je vlasnica razvila, te privuče prave kupce.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija