LUDVIG DENTAL

Ludvig dental je ugledna obiteljska stomatološka ordinacija iz Celja, Slovenije, dobro poznata po svojoj vrhunskoj kvaliteti i pristupu među lokalnim pacijentima, ali i šire. Smještena u staroj austrijskoj vili, koja je bila institucija zdravlja još od 1964. godine, ordinacija obitelji Ludvig reflektira tradicionalne europske vrijednosti kao što su kvaliteta, elegancija, obitelj i ravnoteža.

I dok svijet favorizira estetiku prije zdravlja, brzi servis umjesto vremena potrebnog za kvalitetu i inovaciju pod svaku cijenu, Ludvig dental nudi drugačiji pristup. Njegovi stručnjaci ne slijede masovni trend nego njeguju profesionalnost, eleganciju, vrhunsku uslugu, edukaciju te detaljan, personalizirani pristup. To, međutim, ne znači da usluga ne uključuje inovaciju. 

Tržište je prepoznalo njihovu kvalitetu i jedinstvenost, tako da se s vremenom broj pacijenata znatno povećao, a s time i osoblje ordinacije, te vrste usluga. Novi je zamah odredio i novi, komercijalniji smjer poslovanja. Sve je skupa zahtijevalo novu brand strategiju i vizualni identitet koji će Ludvig dental bolje pozicionirati i istaknuti na tržištu te privući profil pacijenata koji dijeli slične vrijednosti i traži baš ovakvu stomatološku uslugu.

U oblikovanju novog branda bili smo prije svega inspirirani duhom europske tradicije i elegancije. Takvo ozračje proizlazi iz samog tipa usluge koju je razvila obitelj Ludvig, ali i prekrasnog, historicističkog zdanja u kojem je smještena ordinacija. Stoga smo u vizualni identitet uključili ilustraciju stare vile.

Odabir boja prati sofisticirani vizualni smjer, tako da je „žig“ sa stiliziranom Ludvig vilom pozlaćen te se savršeno ističe na pozadini u kraljevsko plavoj nijansi, koja simbolizira tradiciju i postojanost. Ova kombinacija zlata i kraljevsko plave daje profinjen i otmjen dojam, što je u skladu s profilom pacijenata Ludvig dentala.

Radi se o obiteljskoj ordinaciji s dugom tradicijom i prepoznatljivim prezimenom, koje nosi i sam naziv branda, ono što smo dodatno sugerirali bilo je uključiti brand kategoriju “dental”, čime se verbalni dio identiteta bolje fokusirao. “Kvaliteta nikad ne izlazi iz mode” i ‘Gdje tradicija sreće inovaciju” slogani su koji se nadovezuju na vizualni identitet branda Ludvig dental, nagovješćujući njegovu brand priču.

Novi brand Ludvig dentala uspio je utkati obiteljsku tradiciju u moderan vizualni identitet i jedinstvenu poziciju branda. Designom se naglasilo upravo ono što i sam Ludvig reflektira, a to je da inovacija i tradicija mogu biti savršen par.

Fields of work

Strategija branda
Vizualni identitet branda
Verbalni identitet branda
Implementacija