Lucia Health Guidelines

Atrijska fibrilacija je jedna od najčešćih aritmija – ona uzrokuje nepravilan i često ubrzan rad srca i stvara loš protok krvi u tijelu te može izazvati zatajivanje srca. Osim toga osobe kojima je dijagnosticirana atrijska fibrilacija imaju povećan rizik od razvoja moždanog udara. Iz ovih razloga atrijska fibrilacija može značajno doprinijeti smanjenu kvalitete života ali i skraćenju životnog vijeka. Procjenjuje se da oko 1-2% opće populacije boluje od navedene aritmije, a učestalost značajno raste u starijoj životnoj dobi. Na svijetu preko 33 milijuna ljudi boluje od atrijske fibrilacije, dok se u Hrvatskoj procjenjuje da ta brojka iznosi oko 40.000-80.000 bolesnika.

Lucia Health Guidelines je klinički vođena tehnologija koja je utemeljena na umjetnoj inteligenciji a koja pruža dijagnozu i smjernice za liječenje bolesnika s atrijskom fibrilacijom. Njena je misija unapređivanje liječenja na temelju tih smjernica, počevši od atrijske fibrilacije i prevencije moždanog udara. Njena baza se temelji na stvarnim dokazima i omogućuje tranziciju lječničke prakse u druge ustanove te služi kao podrška u propisivanju lječenja. Lucia poboljšava stanje pacijenata i smanjuje ukupne troškove zdravstvene zaštite.

Isprva vrlo složen koncept koji je trebalo transformirati u jasan vizualni identitet i brand. Da bismo bolje razumjeli Lucia Health Guidelines alat, ali i kako bismo došli do srži njenih vrijednosti s klijentom smo prvo radili na osobnosti branda Lucia. Definiranje Lucije kao osobe poslužilo je kao platforma za sva buduća oblikovanja te za stvaranje komunikacijske platforme branda.

Luciju smo identificirali kao pouzdanu, inovativnu i elegantnu osobu koja govori znanjem i autoritetom. Prilikom stvaranja branda Lucia nastojali smo reproducirati te iste osjećaje kako bismo stvorili elegantan i sofisticiran brand čiji je vizualni jezik jednostavan, ali moćan. Lucia logotip oblikovan je oko koncepta strelice, slova L i simbola srca. Kombinacija to troje stvorila je snažan simbol koji – pokazuje smjer – baš kao što to čini Lucia alat. U pogledu boja, tekstura i tipografije oblikovali smo identitet branda Lucia oko elegantnih sivih nijansi, kontura i sans serif tipografije.

Branding je pomogao Lucia timu da na jednostavan način komunicira o složenom proizvod i stvorio je komunikacijsku platformu – korporativne materijale, interne dokumente, prezentacije i web stranicu proizvoda – koja komunicira znanjem i stilom i na taj način pruža željeno iskustvo branda.

Područje rada:

Vizualni identitet branda


Implementacija branda

Lucia logo

Lucia - Stationary Design
Lucia health
Lucia Health Brochure
Lucia Health Car
Lucia Web Design
Lucia Health Stationary