LOGISTA

Logista je hrvatska tvrtka koja niže uspjehe i ekonomska priznanja, a bavi se prodajom i distribucijom različitih proizvoda (telekomunikacijske usluge i proizvodi, tehnološki uređaji, te duhanski proizvodi). Tijekom 25 godina tvrtka je gradila izvrsnost ne samo na profesionalnoj razini te u odnosu prema klijentima i partnerima, nego i visoko-razvijenu organizacijsku kulturu koja se bazira na poštovanju i uvažavanju svakog pojedinca. Upravo su te postignute razine razvijenog sustava vrijednosti te načina funkcioniranja tvrtke iznutra (a što se u poslovnom svijetu naziva „company culture“), kao i način poslovanja „na van“ bile središnje teme rebrandinga.

Krenulo se od određivanja ključnih pojmova koji obilježavaju ovu tvrtku. To su s jedne strane snaga njihovog tima i stabilna radna sredina, a s druge dinamika i pokret, kako u samom poslu prilikom distribucije roba, tako i u neprekidnoj težnji za napretkom i inovacijom koja tjera naprijed.

Ideja progresivne i dinamične tvrtke u vizualnom identitetu naglašena je višestruko:

  • U slovu „o“ unutar imena branda, a koje podsjeća na brojčanik koji se kreće. Time se htjela naglasiti dinamika, inovacija, pa čak i samo kretanje vozila iz Logistinog voznog parka.
  • Kroz jaki kontrast crvene i bijele boje u teksturi, kao dodatnom elementu branda. Naime, točka preuzeta iz starog vizualnog identiteta, čime se naglašava nastavak dugogodišnje tradicije, obrađena je u dodatnim elementima na nov način, točnije kao sjecišta bijelih pravocrtnih linija na crvenoj podlozi (i obratno), čime se stvara optička varka i dojam kretnje.

Dok je naziv tvrtke zadržan od ranije, slogan je dobio novi izraz: „Logista – Pokretani snagom tima“. Korištenjem riječi „snaga tima” ilustrirali smo Logistin fokus na ljude i zaposlenike koji su pravi nositelji uspjeha tvrtke. Rječju „pokrenuti” opisuje se motivacija za rad i činjenica da su Logistini djelatnici uvijek u pokretu, kako fizički tako i u smislu osobnog i profesionalnog napretka.

Saznaj više na: Logista studija slučaja

Područje rada:

Strategija branda
Vizualni identitet branda
Implementacija branda