LEEN’S

Kada nam se restoran The Surf Cafe iz Dubaija obratio sa zahtjevom za rebranding, bilo je jasno da se radi o velikom, ali vrlo zanimljivom izazovu. Vlasnik Claudio Leenders je u jednom trenutku shvatio da stari „surferski“ identitet više ne može uspješno prenijeti novo-razvijene vrijednosti i filozofije restorana. Tako je na mjesto The Surf cafea došao Leen’s: brand stvoren u studiu Zambelli Brand Designu, koji je prijašnji identitet restorana pretvorio u gurmansku oazu koja spaja opuštenu atmosferu i hranu s pet zvjezdica te konačno komunicira sa svojom idealnom publikom.

Novo brand ime i nova kategorija proizvoda

  • Obzirom da je u psihologiji ljudi da se više vole poistovjećivati s osobama nego s brandovima, odabrali smo vlasnika restorana kao centralnu figuru te mu skratili prezime Leenders u lakše pamtljivu inačicu
  • S audio aspekta, naziv Leen’s podsjeća na englesku riječ „lean“ što znači vitko, a to itekako rezonira s idealnom publikom restorana koja je osviještena na temu zdrave prehrane
  • Konačno, Leen ima geografsku vrijednost budući da se radi o Arapskom ženskom imenu, koje znači mekoću i blagost – što je praktički sinonim usluge i pristupa koji Leenders njeguje u svom timu – ali i životno blagostanje, s kojim se poistovjećuje njegova ciljna skupina.

Obzirom da je koncept restorana posve nov u odnosu na tipične vrste ugostiteljskih objekata, razvili smo novu kategoriju: ležerno-gurmanski restoran, kojeg odlikuje opuštena atmosfera, slobodan princip odijevanja i hrana s pet zvjezdica.

Logo na „drugi pogled“

U samom logotipu se razaznaju tipični elementi Mediterana i Arapskog poluotoka kroz minijaturne ilustracije palmi. Taj „biljni aspekt“ koji podsjeća na pustinjsku oazu (i aludira na gurmansku oazu usred grada) je dodatno pojačan umirujućom zelenom bojom, u čijem se kontrastu našla topla i suptilna ružičasta, koja simbolizira željeni osjećaj nježnosti i pažnje u odnosu prema gostima.

Na prvi pogled uočava se slovo S iz novog brand imena, međutim, malo duže promatranje otkriva sva slova iz naziva restorana L-E-E-N-S, koja se preklapaju i nestaju u međusobno položenim konturama.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija branda
Pakiranje