Hemco

Kao hrvatski proizvođač radnih i zaštitnih odijela koji je prije 28 godina počeo izrađivati kute za djelatnike trgovačkih centara, Hemco je kroz godine sve više širio svoje poslovanje te prilagođavao odjeću različitim gospodarskim sektorima pa je s vremenom u tom procesu nastalo čak sedam podbrandova. Njihova je percepcija na tržištu bila previše udaljena od krovnog branda, a osim toga, tvrtka Hemco htjela je moderniji i jasniji vizualni identitet kako bi mogla konkurirati i na stranim tržištima. Stoga su nam se obratili sa željom da izrade potpuno novu brand strategiju i platformu za svu buduću komunikaciju i marketing.

Hemco je dobio definiranu i dokumentiranu, suštinu i filozofiju branda, brand doživljaj i očekivano iskustvo, brand osobnost i karakter, definirane ciljne skupine kojima se obraćamo, slogan branda, kao i poziciju branda na tržištu. Definirali smo nekoliko „slojeva“ Hemco poslovanja. Primarno, Hemcova odjeća je sinonim visoke funkcionalnosti, zaštite i udobnosti, u drugom sloju se radi o estetici i radnoj odjeći u skladu sa standardima tvrtke, dok se na trećoj razini govori o odjeći koja pomaže unaprijediti poslovanje odražavajući organizacijsku kulturu i izgrađene vrijednosti. Kako bismo naglasili da Hemco primarno utjelovljuje osjećaj zaštite i sigurnosti, u izradi logotipa tvrtke koristili smo oblik štita. Linije su jasne, a slovo „H“ koje se čvrsto ugnijezdilo u oblik štita prateći njegove konture simbolizira snagu poslovanja. Na drugi pogled unutar slova H, u njegovom donjem dijelu, naziru se konture brojke jedan, čime se također ilustrira snaga i liderska pozicija na tržištu.

Ispod naziva stoji kategorija proizvoda, koju smo također osmislili za Hemco, a ona jednostavno glasi „Workwear“, odnosno radna odjeća. Odabrana boja je narančasta kao prepoznatljivi simbol djelatnosti koje se bave zaštitom od opasnosti te koja u kontrastu s bijelom i crnom osigurava uočljivost koja je u tim sektorima presudna. Također, narančasta boja odraz je topline, srčanosti i energije radnika koji nose Hemcovu odjeću. Jedna je od izvedbi logotipa ciljano izrađena kao šivani element načinjen od tkanine, kako bi se naglasila glavna djelatnost tvrtke.

Vizualni identitet popraćen je i verbalnim, pa je Hemco dobio i novi slogan: Nosimo sigurnost sa stilom.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija branda