First Coffee

Na tržištu u kojem kava simbolizira socijaliziranje a razni kafići i barovi svakim danom pune svoje terase od presudne je važnosti za coffee brand osmisliti dobru priču te kvalitetno je pozicionirati kako bi se razlikovali od konkurencije. First coffee jedinstveni je blend kave i novi coffee koncept koji će se tek predstaviti na Hrvatskom tržištu kroz pop-up i corner store-ove.

Kada smo se prvi put susreli sa timom iza First coffee koncepta bili smo zadivljeni jednostavnošću ali i originalnošću njihovog imena – First na engleskom znači Prvi i odlično pozicionira brand na tržištu. Nažalost, vizualni identitet branda nije bio u skladu sa njegovim imenom. Kako bi definirali novi vizualni identitet branda ali i jedinstvenu brand priču počeli smo od definiranja njegove strategije.

First coffee brand osmišljen je kako bi krajnjem kupcu pružio jedinstveni doživljaj uživanja u kavi kremaste teksture u brzom i to-go set-upu. Drugim rječima to-go kava ali ekskluzivne kvalitete, napravljena sa strane bariste. Kako se radi o to-go kavi i o corner shopovima u kojem nema dugog sjedenja niti ispijanja kave brand je taj koji postaje glavi storyteller.

Na prvi pogled znak First coffee branda simbolizira pijetla koji stoji ovdje kao sinonim jutra – omiljenog djela dana u kojem se ispija kava. Znatiželjnije će oko – naći u pijetlu sakriveni broj 1 te slovo „s“ i „t“ – naime, 1st engleska je kratica za First. Nadalje vizualnom identitetu branda dodali smo i onaj verbalni u vidu slogana koji na Engleskom glasi – „Inspiring your mornings“ dok na Hrvatskom postaje – „Jedino se prva pamti.“

Uslijedilo je oblikovanje svih dodirnih točaka i interakcije sa brandom – od to-go šalica i brand teksture do oblikovanja plakata i menija proizvoda, dodatno posebna je pažnja posvećena oblikovanjima vanjštine corner shopova i First coffee pop-up dućana.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija