DENTORIUM

Nesavršenost je bit prirode koja se javlja u raznim organskim nepravilnim oblicima. Svako je biće drukčije i jedinstveno. Međutim, kada se naruši ravnoteža, prirodne sile udruže snage kako bi vratile sklad. Priroda uvijek teži kretanju od kaosa prema ravnoteži, uvijek ponovno stvarajući savršene oblike.

„Inspirirani ljepotom prirode“ slogan je i radni moto Dentoriuma, ordinacije dentalne medicine specijalizirane za estetsku stomatologiju i implantologiju koja je željela unijeti svoju radnu filozofiju „savršenstva nesavršenoga“ u novi vizualni identitet svojega branda.

Uvodeći zaokret od stare paradigme generičkoga „holivudskog osmijeha“ prema proslavi prirodne i individualne ljepote, Dentorium je utemeljio svoj pristup pronalasku rješenja iz područja dentalne medicine u poštovanju jedinstvene anatomije lica i osobnih karakteristika svakoga pacijenta.
Izazov pred kojim smo se našli bio je kako uklopiti taj proces razmišljanja i osjećaj vraćenoga sklada u logotip tvrtke.

Cilj Zambelli Brand Designa bio je pod svaku cijenu izbjeći tipičnu ikonografiju zuba i osmijeha, a svejedno zadržati jedan simboličan element koji se očekuje u dentalnoj industriji: zelenu podlogu. Preostala su tri elementa inovativnija i odražavaju poruku koju je ordinacija željela prenijeti – poruku da se nesavršenosti svakoga pacijenta pretvaraju u savršene, ali prirodne osmijehe.

Šesnaest rombova razvrstanih u četiri linije u jednostavnome kvadratu simbolizira šesnaest zubi u svakoj čeljusti. Njihovi oštri rubovi postupno prelaze u oblije krivulje, što predstavlja pažljivo planiran postupak preobrazbe nesavršenosti u prekrasne organske oblike.

Ikona i tipografija logotipa obojene su u bijelu boju koja odgovara boji zubi, dok je pozadina smaragdno zelena. S jedne strane, riječ je o standardnoj boji na tržištu usluga dentalne medicine, iako je nijansa koja se koristi nešto drukčija od uobičajenoga, nešto svjetlijega tona. S druge strane, zelena se kao zaštitna boja svega prirodnoga savršeno slaže s popratnim teksturama nadahnutima prirodom te uzorcima tamnozelenoga lišća i paunovog perja koji zaokružuju identitet branda.

U drugoj se verziji povrh logotipa javlja „zlatna prašina“, koja simbolizira profinjenost, uspjeh, eleganciju, vrijednost i kvalitetu, što ističe napor uložen u stvaranje ljepote u najboljemu obliku.

Uz taj jednostavan, ali vizualno rječit zaštitni znak, Dentorium je uspio prenijeti svoju poruku i privući klijente koji vjeruju u prirodnu ljepotu, vraćajući im jedinstven osmijeh, ali i samopouzdanje.

Područje rada:

Strategija branda
Vizualni identitet branda
Implementacija branda

DENTORIUM-14
DENTORIUM-08
DENTORIUM-13
DENTORIUM-12
DENTORIUM-07
DENTORIUM-11
DENTORIUM-10
DENTORIUM-09
DENTORIUM-01
DENTORIUM-03
DENTORIUM-01
DENTORIUM-05
DENTORIUM-04