Benin

Benin (nekoć Beni Café) obiteljska je tvrtka koja se može pohvaliti tridesetogodišnjom tradicijom, a bavi se distribucijom svega što ima veze s kavom: od aparata za kavu do kave vrhunske kvalitete.

Živahna obitelj Beni obožava glazbu, kavu i zajedničke sretne trenutke, a poznata je po svojem toplom i srdačnom pristupu svakom gostu. Tu smo energiju željeli prenijeti u njihovo poslovanje i planove za pokretanje franšize stvarajući novi brand koji priča priču o sreći, strasti i pozitivnim emocijama.

Ljubitelji kave smatraju taj napitak božanskim darom rajskog okusa. Bez obzira na to ispijaju li je u sklopu jutarnjeg rituala ili na stanci u užurbanom danu, šalica kave ispunjava ih srećom u tren oka. Taj „božanstveno dobar osjećaj” poslužio nam je kao polazište za kreiranje koncepta budućeg Benin branda, stoga smo u kafiće odlučili unijeti upravo taj božanstveni duh oslanjajući se na simbol anđela – sretnoga kerubina koji poslužuje kavu. Simbolika povezana s razdobljem renesanse u podlozi tog motiva nije slučajnost: njome upućujemo na „preporod duše” nakon gutljaja kave i uspostavljamo poveznicu s Italijom, domovinom vrhunske kave.

U Benin brandu trebale su se moći prepoznati tri skupine ljubitelja kave: oni s osnovnim, srednjim i naprednim znanjem. Većina njih pripada milenijalcima i generaciji Z, stoga smo se odlučili za njima omiljene nježno ružičaste i nježno plave tonove. Dodatkom žarko žutih i crvenih akcenata istaknuli smo energičnu osobnost branda. Ambalaža proizvoda designirana je kao sekundarni oglašivački mehanizam i prilagođena je očekivanjima ciljne publike koja traži održivost: papirnate čaše, jutene vrećice i limenke. Tekstura s anđeoskim oblacima prisutna je u mnogim detaljima i stalno prenosi „božanstveno dobar osjećaj”. Iskustvo branda koje proizlazi iz toga koncepta koherentno je u svakom doticaju s njome.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija