ANDREA ANIĆ – PROFOUND APPAREL

Brand Andreje Anić nije bio usklađen s njezinim modnim izričajem. Njezin prepoznatljiv rad odiše samopouzdanjem, a stil koji njeguje bezvremenski je te istovremeno elegantan i buntovan.

Njezinu brandu bio je potreban velik redesign kojim bi se uspješno prenijele ove ključne poruke. Zato smo se najprije posvetili strategiji branda Andrea Anić, a tek onda verbalnom i vizualnom identitetu.

Što se verbalnog aspekta tiče, za stvaranje uspješnog branda najprije treba pronaći jedinstvenu kategoriju branda. Predložili smo korištenje sintagme „profound apparel“ (snažna odjeća) radi isticanja karaktera branda Andrea Anić umjesto da smo samo nalijepili generički pridjev „modni“ na ime branda.

Odjeća Andreje Anić osnažuje. Da bismo pobudili istu emociju, što se komunikacijskog aspekta tiče, odlučili smo se za sljedeće slogane za brand: „Break the rules“, “You are your only limit” i “Charge ahead”.

A za sam smo kraj ostavili osmišljavanje provokativnog vizualnog identiteta temeljenog na mitološkom liku Pegaza kao jednog od najprepoznatljivijih bića iz grčke mitologije. Lik Pegaza postavljen je na tartansku podlogu koja zauzima središnje mjesto u odjeći Andreje Anić kao simbol stremljenja najvišim postignućima. Također smo koristili jarke pop-boje i elemente grungea kako bi brand izrazio izgled i osjećaj buntovnosti.

Primjenom strategije i procesa brandiranja tvrtke Zambeli Brand Design, učinili smo Andrea Anic Profound Apparel provokativnim, energičnim, eksplicitnim, ali i elegantnim brandom.

Područje rada:

Strategija branda
Verbalni identitet branda
Vizualni identitet branda
Implementacija branda
Pakiranje

Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel - Logo Watermark
Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel - Social
Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel - Booklet
Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel - Stationery
Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel - Logo Vertical
Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel
Zambelli Brand Design - Andrea Anić - Profound Apparel