Adorna

Nekadašnji Naval, današnja Adorna, obiteljski je obrt koji je dugi niz godina poznat po izvrsnoj kvaliteti u izradi zavjesa i dekora ali i po jedinstvenosti tkanina, posebnoj pažnji prema detaljima i elegantnom ukusu njegove osnivačice.

Kako to često biva kada se radi o obiteljskim obrtima, kvalitetu proizvoda, ljubav i strast koju se stavlja u pristup svakom klijentu, nije pratio vizualni identitet. Iz ovog smo razloga stvorili novo vizualno rješenje koje priča priču o kvaliteti i suvremenosti.

U prvoj fazi projekta tražili smo odgovarajući naziv branda. Izuzetno bogata ponuda svih vrsta tkanina poslužila nam je i kao inspiracija za novi vizualni identitet ovog sofisticiranog branda. Sam naziv potječe od talijanske riječi “Adornare”, što u prijevodu znaci uljepšavati, dekorirati. Kako bi što bolje istaknuli tu ljepotu i ugodu koju pružaju vrhunski designirane tkanine i zavjese,  bez kojih je nezamisliv čak i najminimalističnije uređen interijer, dodali smo i novu kategoriju – Living design.

U drugoj fazi projekta tražili smo jak simbol, istovremeno moderan i bezvremenski a koji stilski odgovara različitim stilovima kada je u pitanju oblikovanje i dekoriranje interijera. Tu smo se poigrali sa početnim slovom branda. Na prvi pogled slovo A izgleda stilski dotjerano ali pažljivije oko primijetiti će kako se radi o karniši i zavjesi koje su stavljene u perspektivu kako bi ikonificirale glavnu djelatnost branda.

Cilj brandinga projekta Adorna bio nam je stvaranje vizualnog identiteta koji dokazuje kvalitetu, stil i suvremenost obrta i teama koji stoji iza njega. Iz ovog smo razloga sa posebnom pažnjom birali papire i pratili izradu tiskanih materijala kako bi svaki doticaj sa kupcem bio u skladu s osnovnim vrijednostima Adorna branda.

Strast i ljubav prema tekstilima i tekstilnim dekoracijama ono je što je ovaj obrt činilo kvalitetnim a danas ga novi brand čini i prepoznatljivim.

Područje rada:

Vizualni identitet branda
Verbalni identitet branda
Implementacija branda